Gulerodsboller med masser af kerner
Jeg tog ned i Kvickly, hentede alle de nødvendige ingredienser og gik i krig med det hele.
Ingredienserne er:
50 g. smør
4 dl. mælk
1 dl. A38
50 g. gær
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
3-4 små revne gulerødder
1½ dl. hvedeklid
1 god håndfuld sesamfrø
1 god håndfuld hørfrø
1 god håndfuld solsikkekerner
1 god håndfuld græskarkerner
Ca 750 g. hvedemel (jeg erfarede dog at skulle bruge en del mere mel)
1 æg og ekstra frø/kerner til oven på bollerne
Fremgangsmåde
Smelt smørret evt. i mikroovn eller i en lille gryde
Bland mælk og A38 sammen med smørret og opløs gæret deri.
Bland resten af ingredienser i, foruden hvedemelet.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen indtil dejen bliver fast
Ælt dejen godt og sæt den til at hæve i ca. 2 timer
Form derefter ca. 18 boller, dyp dem først i pisket æg og derefter i de ekstra frø/kerner.
Sæt dem til at hæve på en bageplade i ca. 20 minutter inden du kommer dem ind i en forvarmet ovn.
Varmluft ovn, 190 grader.
På billedet ses ca. halvdelen af dejen. |
Før efterhævning |
Det færdige resultat :) |
Kilde til inspiration: http://www.mitlivskogebog.com/2013/08/gulerodsboller-med-masser-af-kerner.html#.UgPe0ZIwebx
Super lækre, sunde boller! Jeg kan slet ikke få nok af dem! Både til morgenmad, som sandwich til frokost og som burger til aftensmad <3 Mmmhh
SvarSletKh Amanda
www.myrainbowpanorama.blogspot.com