mandag den 19. august 2013

Mørbradgryde i flødesovs.
Mørbradgryde i flødesovs


Den klassiske svinemørbrad smager altså super lækkert - specielt med lidt bacon, løg, champignoner, cocktailpølser også med flødesovs med tomat puré. :) Kan klart anbefales - det er dog en af de retter, som tager middel-lang tid at lave.For at spare tid, kan man gøre det i denne rækkefølge - men man kan sagtens bytte lidt om på det.

Først skal du bruge:

Svinemørbrad (så meget du synes)
1 stort løg
1-2 glas champignoner (eller friske)
2 pakker bacon i skiver (eller tern)
Cocktailpølser
1 lille bøtte tomat puré.
½ liter madlavningsfløde
En lille smule mel

Fremgangsmåde:

Først klipper du bacon skiverne i tern og steger dem let i en stor gryde. Derefter hælder du baconen op i en skål. Så hakker du løget og svitser i samme gryde, evt. med lidt olie tilsat - og hælder også det op i skålen med bacon. Så griller du champignonerne i gryden også, evt. med mere olie, hvis mængden på væske er sparsom i gryden - også tager du også disse op i skålen med bacon og løg. Sluk ikke for gryden - den skal bruges igen!

Imens alt ovenstående foregår er det muligt at få tid til at rense mørbrad-kødet for sener m.m. Dette kan også gøres i forvejen.

Når det er renset, skær du det i ca. 2 cm tykke skiver. Putter lidt mel på og bruner det lidt i gryden, som du også brugte før. Så hælder du løg, bacon og champignon op i gryden og lader det simre i ca. 20 minutter ved lav varme.

Imens sætter du ris over, så de er klar, når gryderetten også er klar.

Når de 20 minutter er gået, tilføjer du madlavningsfløde, tomat puré og cocktailpølser(smag til med salt og peber), lader retten komme op og koge, for derefter at fjerne den fra varmen med det samme og servere den dejlig varm.

Så er der sammen med risene serveret en dejlig aftensmad, som er et hit hos de fleste.


På billedet ses skålen med løg,
champignon og bacon i bunden.


Her brunes mørbradkødet.

                                                       


Her er bacon, løg og champignoner hældt op til mørbradkødet.


Her er den færdige ret, klar til servering :)

2 kommentarer:

  1. En lækker klassisk ret! Men jeg har faktisk aldrig prøvet at lave den selv - det kunne være at jeg skulle gøre det ;-)

    Kh Amanda
    www.blogspot.myrainbowpanorama.com

    SvarSlet