lørdag den 17. august 2013

A chocolate cake dream comes true!


Denne kage er chokoladekagen over alle kager! 

Den kan varmt anbefales og er forholdsvis nem at lave med visse forbeholdsregler! :)






For at lave denne franske chokoladekage, skal du bruge følgende:

6 æg
500 gram sukker
100 gram mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
120 gram smør
60 gram mørk kakaopulver
275 gram mørk chokolade
120 gram smør
1½ tsk. vaniljesukker
1½ dl.. cremefraiche


flormelis til pynt
bær

_______________________________________________________________________


Fremgangsmåden er rimelig simpel og delt op 3 dele. Tænd ovnen på 170 grader fra begyndelsen af.

Først: sæt chokolade og smør til at smelte over lav varme. Tag det af varmen og lad det køle lidt af.

Derefter: Pisk æg, sukker og vanilje pulver til en luftig masse.

Og så: Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt i en skål.









Vend det hele sammen i en skål og tilsæt derefter creme fraichen og rør det rundt.

OBS: sørg for at chokoladen er kølet nok af og rør det GRUNDIGT rundt.






Hæld det hele op i en smurt springform og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Dæk evt. kagen til med bagepapir det sidste af bagetiden, for at undgå en "brændt" top.







Lad kagen køle af - sæt den i køleskabet til dagen efter - IKKE noget med at snyde! Kagen er bedst dagen efter og flyder næsten fra hinanden, hvis du spiser den, mens den stadig er varm.

Konsistensen er meget klæg - men det passer til kagen og den er bare super lækker.

Pynt med sigtet flormelis og spis med bær til.




Inspiration: http://www.mitlivskogebog.com/2013/08/verdens-bedste-chokoladekage.html

1 kommentar:

  1. Ihh, hvor laver du altså nogle lækre sager! Jeg bliver ruineret af det, for nu bliver jeg nødt til også at lave alle sammen! Især denne chokoladekage <3

    Kh Amanda
    www.myrainbowpanorama.blogspot.com

    SvarSlet