Super lækre og flotte cupcakes med den fantastiske kiks fra USA: oreo!
Du skal bruge:
til kagedej:
130 gram hvedemel
160 gram rørsukker
50 gram smør (blødt)
2 tsk vaniljesukker
3 spsk kakaopulver
2 tsk bagepulver
1½ dl skummetmælk
1 stort eller 2 små æg
til topping:
150 gram flormelis
70 gram blødt smør
100 gram mascaropone
2 tsk vaniljesukker
Andet:
Ca 30 oreos
12 muffinforme (24 tynde)
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål og pisk med røremaskine eller håndmixer i 1-2 minutter.
- Fordel mufifnsformene på en bageplade så der er 12, og læg dobbeltlag hvis formene er meget tynde
- Kom en klat kagedej (ca en spiseske) i hver form og læg forsigtigt en oreo i.
- Dæk oreoen til med kagedej
- Hak 5-6 oreos groft og tryk nogle stykker fast (meget let) i toppen af dejen.
- Bag muffinsne ved 175 grader i ca 16 minutter
- Lad dem køle helt af og lav evt toppingen imens
- Bland smør, flormelis og cremen fra 10 oreos samt vaniljesukker i en skål og pisk til der har en ensartet konsistens.
- Pisk til sidst mascarpone i.
- Kom det på kagerne med sprøjtepose og tyl eller brug en frysepose
- Skær 6 oreos i halve og stik en halv ned i toppen af hver cupcake!
Her er lidt billeder fra processen:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar