mandag den 6. oktober 2014

Rødbedebøf m. stegte rodfrugter og vaniljeskyr!


Rodfrugter er jo super sunde - så hvorfor ikke prøve den lækre og nemme SUNDE ret?

Du skal bruge:
4 store rødbeder
3 æg
2 dl havregryn (evt lidt mere - vurder selv!)
4 spsk rasp
1 fed hvidløg
1 spsk dijon sennep
1 lille finthakket løg
salt/peber
krydderurtekrydderi

udskårede forskellige rodfrugter (Friske el. frost)
hvidløgspulver
chili
salt/peber

Skyr m. vaniljesmag / eller neutral skyr og vaniljepulver.

Fremgangsmåde:
- Riv rødbederne groft (jeg bruger dem med skrald, men hvis du vil have det sødere, så skræl dem først)
- Bland rødbeder, æg, havregrym, rasp,sennep, løg, hvidløg, salt/peber og krydderurtekrydderi sammen i en skål. Det letteste er at stikke en hånd i og ælte med hånden ;) 
- Lad det hvile i 30-60 min i køleskabet
- Imens ka du skære rodfrugter i stykker, blande skyr op med lidt vaniljepulver- eller bare hvile dig, hvis du bruger rodfrugter på frost og færdig vaniljeskyr ;)
- Form bøfferne i din hånd med en spiseske. Steg i olie på middelvarme, til du synes de er færdige. evt kom salt/peber på. 
- Steg rodfrugterne i en wok eller en stor pande med olie. Drys lidt salt/peber, hvidløgspulver og chili på. 
- Server med det samme og med en klat vanilje skyr! 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar